2011-08-07 09:24:00• hírek • M. T. R.

Egy életérzés, egy fesztivál, egy óriási buli

- Motorra ülök, ha itt a nyár. Szabad vagyok, mint a madár! - egy a számtalan üzengetős polófelirat közül. Talán az életérzést ez jellemezi a legjobban: a szabadság motorosai a hétvégén ismét hatalmas bulit tartottak. Immár negyedik alkalommal találkoztak Mezőpetriben az immár hetedszerre megtartott Viking Moto Partyn, a régió legnagyobb motorostalálkozóján. Félezer motor, több mint kétezer ember - számokban körülbelül ennyi a petri sportcsarnok körül zajló rendezvénysorozat. Mindehhez persze hozzájárult egy életérzés - aminek átéléséért sokan jöttek a határ másik oldaláról, mi több, sokan Magyarország nyugtai részéről, s érkeztek a Felvidékről is motorosok.

A rendezvények már csütörtökön megkezdődtek - s ismeretségek is kötődtek, illetve mélyültek a barátságok. Pénteken aztán több dobhártyaszaggató koncertre - The Prison Band, Rückwarts, Knock Out - is sor került, illetve különféle motoros ügyességi versenyekre.

Tűző nap lángolt szombat délután. Szerencsére jó hideg sör, valamint igencsak ízletes kínálattal rendelkező lacikonyhák garmadája várta az árnyék alatt elidőzni kívánókat. Közben a különféle bemelegítő rendezvények is elkezdődtek. Lovagi torna volt a nyitány, majd hordógurító verseny következett - persze a motorral kellett taszítgatni a folyékony kenyér tárolókat. Motorhang-szépségversenyt is rendeztek - ugyanakkor egy-egy különlegesen egyedi burrogtatásra az egész est folyamán találtak a motorkedvelők alkalmat. A Beer Jumping következett: a jelentkezőknek síkosított futópályán kellett eljutniuk a célnál lévő hölgy lába közé elhelyezett sörig. Ha sikerült, megihatták.

Nos, nem mindenkinek sikerült - volt is hahotázás ezerrel. Leginkább az indulók élvezték a játékot, így mind többen jelentkeztek. Baltadobálási vetélkedőre is sor került: ismét csak nagyon-nagyon sok jelentkezővel. A versenyt amúgy idén a Kraszna nevű trió nyerte. Motorszépségversenyre került ezután sor: két kategóriába - chopperek és versenymotorok - versengtek a fémparipák a nézők tetszéséért. A színpad elé állították a mocikat - s gyönyörű volt mindahány, legalábbis a többségük. A chopperek között végül a 3. Sima Ottó Harley Davidsona, a 2. Oszlánszki Sándor Intruder 1.8-asa, az első pedig Somogyi Krisztián Victory Arlen Ness-sze lett.

A koncerteken volt a sor: előbb a Wanted, majd az AB/CD csapott a húrok közé. Közben a szervezők Erotic Show-val kedveskedtek a bulizóknak - volt is sikere a két tündérkének...  Az utóbbi formáció ez alkalommal is AC/DC dalok élőben való előadásával szolgált - közel 1 óráig tombolt a közönség a bulijukon.

Nagyon jól sikerült a kétnapos motorostalálkozó - hangozott el számtalanszor, s volt látható mindegyre az arcokon. Alig várják már a jövő évi rendezvényt - amely az ígéretek szerint még ütősebb lesz.



Egy életérzés, egy fesztivál, egy óriási buli

Egy életérzés, egy fesztivál, egy óriási buli


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: